1. Programy typu firewall, które mimo zezwolenia mogą blokować połączenie STEAM. -Comodo
-ESET Smart Security
-McAfee Personal Firewall
<ten to właściwie blokuje wszystkie gry... (na własnej skórze się przekonałem jak ładnie zbugował mi save od NFS'a).-Nvidia Network Access Manager/Firewall
<jeśli ktoś ma pełen pakiet nVidia to na pewno mu zablokuje, sam nie mogłem przez to zarejestrować STEAMA>-Netlimiter
-Peer Guardian
-Verizon Internet Security Suite
-Zone Alarm
-ViGuard
<podczas logowania na serwer może zminimalizować bądź wyłączyć cs'a i pokazać komunikat "Failed to duplicate pipe handle". Należy otworzyć ustawienia i dodać wszystko co związane ze steam do listy wyjątków.>2.Antywirusy które mogą blokować niektóre pliki i rozszerzenia STEAM.-Avast
nie zbyt go polecam. Dużo mu brakuje, zabiera dużo pamięci, potrafi wywalać mapy przy czyszczeniu.-AVG
Podczas czyszczenia usunął mi wszystkie modele i pliki sprites-McAfee
-Norton
3.Programy anty spyware z monitoringiem procesów. -Ad-Aware
kto ma niech wyrzuci. Program od dawna nie aktualizowany, lavasoft już się tak do niego nie przykłada jak kiedyś. Ad-Aware Live potrafi skutecznie zablokować pobieranie danych podczas gry, co objawia się podwyższeniem pingu. Potrafi odrzucić aktualizacje STEAM i nie powiadomić o tym. -Webroot Spy Sweeper
Odrzuca aktualizacje steam-Spycatcher Express
jak @up4. Programy peer-to-peer, które podczas pobierania mogą odrzucać inne połączenia aby zwiększyć przepustowość programu. Wystarczy wyłączyć program.- BitTorrent
- Shareaza
- BeerShare
- Kazaa
- eMule
5. Programy które mogą zakłócać mikro w zależności od rodzaju karty i montażu tuby bassowej (chodzi o to że głośniki podłącza się pod tubę i dopiero tube pod gniazdo głośników do kompa.-Ventriloo
TYLKO STARSZE WERSJE !-Teamspeak
przy tubie trzeba się gimnastykować z podmianą głośników w karcie i robieniu obejść, o czym sam się przekonałem. Jeśli chodzi o pojawianie się przebić ze słuchawek z mikro to da się to wyciszyć ale nie zlikwidować do zera6. Programy maskujące IP. Należy je usunąć na stałe ponieważ nie akceptują w ogóle połączeń steam.- GhostSurf 2007
- Anonymizer