Witam ponownie,
tak właśnie sobie przeglądałem stronę w poszukiwaniu pytań do FAQ i doszedłem do wniosku że... fajnie by było móc logować się na stronie, choćby/a właściwie to byłoby zaj**iste i najadekwatniejsze do specyfiki strony - logowanie przy pomocy SID'a
.
Look:
Login: SID
Pass: *******
Weryfikacja : Kod weryfikacyjny - wpisz jako nick na Steam i/lub aktywacja na maila
Już nie śmiem wspominać że przy byłoby bardzo miło gdyby przy pomocy konta na stronie można by się automatycznie logować na forum
. Nie mam zielonego pojęcia jak to wygląda w praktyce, ale coś mi się wydaje że byłyby jakieś problemy z bazami danych użytkowników strony/forum
.
Takie rozwiązanie (mam na myśli możliwość logowania) umożliwiłoby:
- łatwiejszą nawigację na stronie;
- usability strony wzrasta;
- łatwiejsze dodawanie komentarzy;
- zamiast sida, podajesz bezpośredni link do profilu (wiem że to to samo, ale jakoś nie pamięta się SID'ów, a nicki tak);
- bardziej friendly dla użytkowników - możliwość takiej personalizacji (ludzie to lubią );
Nie wiem czy taki pomysł był czy nie. Obiekcje budzi pewnie techniczna strona pomysłu i obciążenie dla serwera.
Pewnie już to zauważyliście, a może jeszcze nie, ale banid staje się powoli taką wyrocznia, coś jak BL. Chodzi mi o to że na banid zebrane są informacje z kilku źródeł - co bardzo ułatwia życie/weryfikację graczy/cziterów. Zauważyłem już w kilku miejscach że ludzie dodają link do banid w sygnaturze. Widzę ciekawą przyszłość dla tej strony
. Thx Sokół, oby tak dalej.