Mogę wymienić mnóstwo przykładów, dlaczego "zwykli gracze" zostali wyłączeni z uzględnienia w "top znanych", bo zbanowanych profili oraz poblokowanych liczników jest całe mnóstwo - wszyscy mieli "parcie na odwiedziny" przez co niejednokrotnie dobijali serwer ilością zapytań puszczanych na serwer, co fachowo nazywa się DDoSem, a w ich przypadku nazywało się to GŁUPOTĄ.
Licznik odwiedzin profilu był jedną z największych moich pomyłek - od początku były kombinowania, matactwa i nabijanie odwiedzin. Wprowadzałem zabezpieczenia, udoskonalenia, blokowałem liczniki itd, itp, ale cwaniactwo wciąż kwitło. Kilka ładnych dni temu dopracowałem się wreszcie takiego analizatora logów, że w ciągu ostatniego tygodnia nikt się nie uchował - zablokowałem łącznie grubo ponad 30 profili, w tym część z nich otrzymała bana na profil. Dlatego też w "nowej odsłonie Banid" nie będzie mechanizmu zliczania odwiedzin - w jego miejsce pojawi się rozsądniejszy i bardziej wiarygodny "licznik popularności" danego Steam_ID.
Niestety w grupie kilkudziesięciu tysięcy użytkowników zawsze znajdzie się grupka, która nie będzie potrafiłą się zachować przynajmniej przyzwoicie i będzie psuć zabawę - ot taka jest ludzka mentalność.
Podsumowując - "licznik odwiedzin" zniknie i nie będę po nim płakać. W jego miejsce powstanie nowe, lepsze rozwiązanie. Niestety póki co mnóstwo czasu tracę na analizowanie logów pod kątem odszustów, a czas ten mógłbym poświęcić w tworzenie nowego Banid....